top of page

Mikä ihmeen Page Rank?

Kaikkihan tietää SEO:n? Tai ainakin pitäisi tietää, jos yhtään verkkoympäristössä töitä tekee. SEO ei periaatteessa ole mikään kovin hankala juttu. Se on verkkosivun optimointia niin että se löytyy Googlen hakutuloksissa silloin kun pitää, eli silloin kun potentiaalinen asiakas hakee jotain mitä sinä tarjoat.


Prosessi on ajatuksen tasolla helppo: pitää vain tietää mihin ongelmaan asiakkaat etsii ratkaisua (eli mitä ne googlaavat), valita sen perusteella oikeat ja parhaiten toimivat avainsanat ja kylvää ne sitten oikeisiin paikkoihin verkkosivun otsikossa ja muissa teksteissä. Helppo nakki!


Mutta, kun on jonkin aikaa tahkonnut SEO:n parissa, testannut eri hakusanoja ja todennut että ei se nyt mennytkään ihan niin kuin Strömsössä, tulee ehkä mieleen tutkia asiaa vähän pintaa syvemmältä.


Yksi hakukonenäkyvyyteen paljonkin vaikuttava asia on Googlen Page Rank. Ja nimensä mukaisesti, se tarkoittaa sitä, että Google "ränkkää" webbisivuja ja näyttää niitä hakutuloksissaan siinä järjestyksessä kuin itse haluaa. Se sille suotakoon.

Onneksi menetelmä ei ole sentään ihan mielivaltainen, vaan siinä on ihan järkeenkäypä logiikka. Page Rank nimittäin tarkoittaa käytännössä sitä, että jokaiselle sivustolle määritellään arvo sen mukaan kuinka hyvälaatuinen se on. Ja laadun määrittävät toiset sivut antamalla sivustolle suosituksia.


Suositukset ovat Googlen näkökulmasta tapauksessa hyperlinkkejä, jotka ohjaavat toisilta sivuilta sinun sivullesi. Siis, mitä useampi, ja mitä paremman Page Rankin omaava, sivu sisältää linkin sinun sivullesi, sitä parempi sivustosi Page Rank on ja sen korkeammalle se kipuaa Googlen hakutuloksissa kilpaillessaan paikasta auringossa samoja SEO-avainsanoja käyttävien sivustojen kanssa.


Jos siis joskus tapaat yhteistyökumppanin tai asiakkaan, joka ehdottaa backlinkkien vaihtoa, se tarkoittaa juuri tätä. Siinä voi olla iso mahdollisuus.

24 views0 comments

Commentaires


bottom of page