top of page

Miten varmistat, että verkkosivusi SEO on kunnossa?

Updated: Apr 12, 2023

Haluatko varmistaa, että verkkosivusi saavuttavat korkean sijoituksen hakukoneiden tuloksissa ja houkuttelevat käyttäjiä? Silloin sinun tulee kiinnittää huomiota hakukoneoptimointiin (SEO). SEO on tärkeä osa digitaalista markkinointia ja auttaa sinua saamaan verkkosivuillesi liikennettä ja näkyvyyttä. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme 5 tärkeintä SEO-tekijää, joiden pohjalta voit tehdä itsellesi SEO tarkistuslistan. Halutessasi voit pyytää tarkistuslistan myös laittamalla meille viestin.

1. Sisällön pitää olla laadukasta ja sitä pitää olla riittävästi

Yksi tärkeimmistä SEO-tekijöistä on sisällön laatu ja määrä. Laadukkaan sisällön tulisi vastata käyttäjien tarpeita ja kysymyksiä sekä tarjota hyödyllistä tietoa. Sisällön tulee olla informatiivista, relevanttia ja helppolukuista. Muista myös käyttää avainsanoja strategisesti ja luonnollisesti tekstissä.

Sisällön määrä on myös tärkeä tekijä. Hakukoneet arvostavat sivustoja, jotka tarjoavat runsaasti hyödyllistä sisältöä käyttäjille. Pyri siis luomaan sivuillesi laadukasta ja monipuolista sisältöä, joka vastaa käyttäjien tarpeisiin. Tarkista siis, että:

 • Sisältö vastaa käyttäjien tarpeita ja kysymyksiä

 • Sisältö on informatiivista, relevanttia ja helppolukuista

 • Teksti sisältää avainsanoja strategisesti mutta luonnollisesti sijoitettuna


2. Sivujen latautumisen tulisi tapahtua nopeasti

Toinen tärkeä SEO-tekijä on sivujen latautumisnopeus. Käyttäjät odottavat verkkosivujen latautuvan nopeasti ja nopea sivujen latautuminen parantaa käyttäjäkokemusta. Tämä puolestaan voi parantaa sivustosi sijoitusta hakukoneiden tuloksissa. Voit parantaa sivujen latausnopeutta esimerkiksi:


 • Optimoimalla kuvat ja linkittämällä videot

 • Minimoimalla CSS- ja JavaScript-tiedostot

 • Käyttämällä nopeaa verkkosivupalvelinta

3. Sivuston rakenne vaikuttaa

Sivuston rakenne on myös tärkeä SEO-tekijä. Sivuston tulee olla selkeä ja helppokäyttöinen, jotta käyttäjät voivat löytää haluamansa tiedon nopeasti. Sivuston tulee olla myös helppo navigoida ja linkkien tulee olla loogisesti järjestettyjä. Muista myös käyttää otsikoita ja alaotsikoita, jotta sisältö on helppo hahmottaa.

 • Suunnittele sivuston rakenne selkeäksi ja helppokäyttöiseksi

 • Laita navigointi kuntoon ja linkit järjestykseen

 • Käytä otsikoita ja alaotsikoita tekstin jäsentelemiseksi

4. Turvallisuus varmistetaan sertifikaatilla

SSL-sertifikaatti eli https-sertifikaatti on tärkeä SEO-tekijä, joka vaikuttaa sivustosi turvallisuuteen. SSL-sertifikaatti salaa tiedot sivuston ja käyttäjän välillä ja suojaa käyttäjän henkilötietoja. Hakukoneet arvostavat SSL-sertifikaatin käyttöä ja SSL-sertifikaatin omaavat sivustot saavat siksi myös paremman sijoituksen hakutuloksissa.


 • Tarkista sivustosi SSL-sertifikaatti (eli että se on https://

 • Tarvittaessa hanki SSL-sertifikaatti sivustollesi

5. Paluulinkit kertovat hakukoneille sivuston laadusta Viimeinen tärkeä SEO-tekijä on paluulinkit muilta sivuilta. Paluulinkit eli backlinkit ovat linkkejä muilta sivustoilta, jotka osoittavat sivustollesi. Paluulinkit ovat merkittäviä, sillä ne osoittavat hakukoneille, että sivustosi sisältö on hyödyllistä ja arvostettua. Mitä enemmän sivustollesi on laadukkaita paluulinkkejä, sitä paremmin sivustosi sijoittuu hakutuloksissa.


 • Tarkista sivullesi tulevien paluulinkkien määrä

 • Kerää laadukkaita paluulinkkejä muilta sivustoilta

On tärkeää huomioida kaikki edellä mainitut SEO-tekijät, jotta sivustosi saavuttaa korkean sijoituksen hakukoneiden tuloksissa. Muista siis panostaa laadukkaaseen sisältöön, nopeaan sivujen latausnopeuteen, selkeään sivuston rakenteeseen, SSL-sertifikaattiin ja paluulinkkeihin. Näiden tekijöiden avulla voit parantaa sivustosi näkyvyyttä ja houkutella käyttäjiä sivuillesi.98 views0 comments

Comments


bottom of page