top of page

Google Ads -mainostaja, onko laatupisteesi kunnossa?

Updated: Apr 12, 2023


Sen, joka tekee mainontaa Googlessa, pitäisi myös tietää mitä laatupisteet ovat. Jos et vielä tiedä, käytäpä hetki aikaasi ja lukaise tämä. 


Laatupisteillä on merkittävä vaikutus siihen, kuinka korkealle mainoksesi sijoittuu Googlen hakutuloksissa, mutta ennen kaikkea sillä on vaikutusta mainonnasta maksettaviin kustannuksiin. Ja niitähän kaikki haluavat minimoida, eikö vain? Laatupisteiden tiedostamisesta tekee tosin hieman se, että Google ei suoranaisesti kerro mikä laatupisteiden määrä on. Tiedetään vain se että niihin voi vaikuttaa erinäisillä toimenpiteillä, ja että mitä korkeammat laatupisteet ovat, sitä helpommin voi saavuttaa paremman sijoituksen maksullisissa hakutuloksissa pienemmällä klikkauskohtaisella hinnalla.


Yksinkertainen kaava Googlen laatupisteperusteiseen mainospaikan määräytymiseen on: Ad Rank = maksimi klikkaushinta x mainoksen laatupisteet.


Esimerkiksi, jos saat laatupisteitä 6/10 ja olet valmis maksamaan mainoksen näyttämisestä 1,50 €/klikkaus. Silloin mainoksesi Ad Rank on 6 x 1,5 = 9. Kaavan mukaan laatupisteitä parantamalla voit saavuttaa saman näkyvyyden mainokselle halvemmalla klikkihinnalla. Jos laatupisteesi nousevat ja ovat 9/10, on klikkikohtainen CPC-hinta samalle sijoitukselle 1€. Säästät siis kolmanneksen mainoskuluissasi!


Kuinka laatupisteet sitten lasketaan? Ne määräytyvät sen mukaan, kuinka hyvin käytetty avainsana, mainos ja laskeutumissivu sopivat yhteen. Mainoksessa käytetyt avainsanat ovat siis keskeisessä roolissa ja ne kannattaa valita ja sijoitella huolella. Mainoksen laatua puolestaan mitataan mainoksesi klikkausprosentilla (CTR) eli sillä kuinka hyvin mainoksesi osuu kohdeyleisöönsä ja kuinka kiinnostava (=klikattavana) se koetaan. Myös kohdesivun eli ländärin osuuvuus mainokseen on tärkeä tekijä. Mitä relevantimpi laskeutumissivusi on, sitä positiivisempi sen vaikutus laatupisteisiin on. Ohjaa siis mainoksesi sivulle, joka jatkaa mainoksesi "tarinaa" ja huolehdi siitä että sivustosi toimii vaivattomasti.

 

Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat puolueettoman arvion mainoksesi laatupisteiden parantamiseksi. 

15 views0 comments

Comments


bottom of page